SMPAB
Verkissage = Vernissage i en verkstad

28/9 – 3/10 2021

 

Besök Verkissage egen hemsida för mer information:

www.verkissage.se


En kväll i juni 2020 gick jag i våra nybyggda och nyrenoverade lokaler. Glad över resultatet, en 140 år gammal loge som idag är en verkstad.
Vi får mycket kala väggar. Det kändes tråkigt och inte särskilt inspirerande. Tankarna vandrade mot affischer men det kändes ”gjort” på något sätt. Då kom jag att tänka på Markus som jobbar här på Stora Mossen Production, jag har sett en del av hans verk – vackra, spännande tavlor som väcker frågor och sätter fantasin i spinn. Jag frågade honom om han ville måla några tavlor som vi kunde hänga upp i verkstaden. Han svarade glatt ja och då var saken klar, vi bestämde att så fick det bli.

Dagarna gick och tanken på hur fint det skulle bli med tavlor i verkstaden växte. Kan det finnas fler konstnärer som skulle vilja hänga sina verk på våra väggar? Jag skrev därför ett par rader i sociala medier och gensvaret lät inte vänta på sig. Det fanns många där ute som självklart vill visa upp sin konst i en verkstad! Nu började tankarna gå vidare att vi givetvis skulle ha en invigning och visa upp både konst och våra lokaler. Kanske att vi skulle ha en vernissage. Men kan man verkligen ha vernissage i en verkstad? Klart man kan ha det, det blir ju en Verkissage! Det hela blev en stor succé med verk från 13 konstnärer i olika stil, former och känslor.

Där bakom svarven hänger tavlan som får tiden att stanna upp för en sekund, ovanför skåpet har du Magnus verk som får dig att le, bredvid brandsläckaren hänger tavlan som gör att du får en varm känsla i själen.

Varmt välkommen till Verkissage 2021!


Verkissage 2020

Följ oss i sociala medier!